Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

Hvis hun tok heisen i stedet for trappene, orket hun kanskje å lage middag til barna uten å bli utslitt. Etter cellegiftbehandlingen opplevde Tina langvarig utmattelse.
En rød nese, et smil og en vennlig kommentar. Julelykken er på vei til sykehus landet rundt!
Hverdager er det flest av, rett og slett. Gode middager gir gode dager, men det gjelder å komme på hva man skal lage. Her er noen forslag!
Når mat lages i form med saus og grønnsaker, beholdes all den gode smaken. Lag en vegetarisk form eller velg former med fisk, kylling eller kjøtt.
comments powered by Disqus

Facebook icon
e-mail icon