Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

Knasende godt, hjemmelaget knekkebrød med mettende pålegg! Dette kan du spise og likevel gå ned i vekt. Her får du oppskrifter og tips!
Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke så rart. Her kan du bade i Europas reneste vann, nyte det beste av Middelhavets mat og kultur, før du om kvelden opplever den mest fantastiske solnedgang du kan tenke deg!
Skaperglede, himmelsk magi og humor var hovedingrediensene da 20 damer møttes til Allers’ strikkeworkshop på Sortland i Vesterålen.
KOKOS: Kokosfett- og melk har mye mettet fett og er et naturlig produkt.
Pleier du velge lettmargarin i stedet for meierismør? Fettfrykten sitter dypt hos mange av oss. Men nye data viser at du trygt kan spise både majones, smør, fet ost og fett kjøtt.
comments powered by Disqus

Facebook icon
e-mail icon