Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

I 2009 svevde snøbrettkjøreren Stian Sivertzen mellom liv og død etter et dramatisk fall. – Jeg kunne aldri nekte ham å leve ut drømmen sin, sier mamma Ellen.
Da Maria endelig fant kjærligheten, våknet lengselen etter et barn. Problemet var Marias alder. Kampen for å bli gravid var langvarig, men til slutt lyktes det!
Anne-Lise Jenserud (67) var så plaget av øresus at hun var villig til å prøve hva som helst for å kunne jobbe og leve et normalt liv. Behandling ved en klinikk i Estland ble løsningen.
Skal du lage mat til mange, er gryter et supergodt valg! Mat laget fra ­bunnen av er enkelt å få til i en gryte, og med ­høstens ferske norske råvarer kan du trylle fram herlige smaker.
comments powered by Disqus

Facebook icon
e-mail icon