Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

Svulsten i det ene brystet til Inger Margrethe var ikke større enn et knappenålshode da den ble oppdaget. Frykt for tilbakefall førte til hennes tøffe valg.
Tror du at du må trene flere timer i uka for å komme i god form eller gå ned i vekt? Det holder med 10 minutter tre ganger i uka, ifølge 5:2-guruen Michael Mosley.
Ostekake er noe av det beste i verden! Her får du 4 ekstra fristende varianter, som du kommer til å elske!
Da homofile Tor-Arne og Stein-Ove ønsket seg barn, tilbød Madonna seg å ­hjelpe. Men løsningen kom i møte med barnløse Siw.
comments powered by Disqus
Facebook icon
e-mail icon