Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

Da legen Juval Mayo ble stadig ­dårligere av diabetes og ­betennelser, foreslo legekona at de skulle prøve ­lavkarbo. Det ble ­revolusjonerende for helsen til hele familien.
Med bær i fyllet blir kakene friske og gode og ikke minst saftige. Bruk enten ferske eller frosne bær.
Salat kan være et riktig godt måltid i seg selv. Med basis i poteter, salat og grønnsaker kan du lage fargerike og mettende salater.
Trine fryktet det verste da datteren fikk blodkreft. Men så bestemte hun seg for å gjøre det hun kunne for å hjelpe ­toåringen til å bli frisk, med en knallsunn frukt- og grønnsakjuice.
comments powered by Disqus
Facebook icon
e-mail icon