Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

Kirsti samler på gode minner med datteren Cathinka og resten av familien. Nå gjør de det meste ut av tiden de har sammen.
Finnes det noe hyggeligere enn å drikke kaffe i skyggen av trærne? Dekk opp med bestemors gamle kaffeservise – og sett en fristende kake på bordet.
speltgrøt
Ferietid betyr bedre tid. Og bedre tid kan bety bedre frokost! Inviter gjerne venner og familie på et langt, godt morgenmåltid.
«Ring 113», skriver May Hilde på en gul lapp før hun går og legger seg. Da ­datteren kommer hjem fra trening, ­finner hun moren sin uten språk i sengen.
comments powered by Disqus
Facebook icon
e-mail icon