Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

romankonkurranse vinner
Hun har alltid hatt skriveinteresse, men liten tid til å pleie den. Likevel traff Monica Mork blink med sitt bidrag i vår store romankonkurranse!
Lager du disse flotte pulsvantene, kan du boltre deg i både mønster og broderier.
Å si nei når man trenger det er viktig, hvis ikke kan du oppleve å bli sliten og stresset. Og du kan trene på å sette grenser!
Lammestek hører påske til. Her er den fylt med sterk pølse og rosmarin som gir ekstra smak til kjøttet.
comments powered by Disqus

Facebook icon
e-mail icon