Lam i leirgryte

lammegryte.jpg

Lam i leirgryte. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Foto: Synøve Dreyer.

Lam i leirgryte

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie.

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss smør
1 liten grønn squash
1 liten aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
4 hvitløkbåter
ca. 2 dl vann
1–2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

1. Del grønnsakene i grove biter.
2. Brun kjøttet raskt 5 min. i smør i varm gryte. Legg grønnsaker og kjøtt i leirgryten. Tilsett tomater, vann, oregano og hakket hvitløk. Strø på salt og pepper og legg på lokket.
3. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 2–4 timer. Kjenn med en skarp kniv om kjøttet er mørt.
4. Serveres med brød og gjerne poteter, pasta eller ris.

Stikkord: 

De siste sakene på allers.no: 

Med enkle grep skaper du en stemningsfull ramme rundt festmåltidet. Bruk ting du har, og dekorer med bånd, lys og julepynt for å gjøre det koselig og personlig.
Gå ikke glipp av neste nummer av Allers, som kommer i salg fredag denne uken. Der kan du lese May Grethe Lerums nydelige novelle «Julegaven», som er spesialskrevet for Allers. Den er samtidig utgangspunkt for en spennende romankonkurranse!
Denne oppskriften er hentet fra boka «Strikkesidas favoritter». Strikkesida er en side på facebook hvor medlemmene legger ut strikkeoppskrifter og deler tips og erfaringer, og boka inneholder 60 oppskrifter derfra.
comments powered by Disqus

Facebook icon
e-mail icon